1
На общо 21 души е била оказана медицинска помощ след атаката с нервнопаралитично вещество срещу бившия руски шпионин Сергей Скрипал и неговата дъщеря.
Сред тези 21 души са самият Скрипал и дъщеря му, както и полицаят, който първи ги е открил, съобщиха от британската полиция.

В понеделник бившият руски шпионин, който живее във Великобритания от 2010 г., и дъщеря му бяха открити в безсъзнание на пейка в Солсбъри. И двамата са в болница в критично състояние. Там е настанен и открилият ги униформен.

Изпълняващият длъжността началник на полицията в графство Уилтшър Кир Притчард каза, че някои от хората, на които е била оказана помощ, са се подложили на кръвни тестове.

През 2006 година Сергей Скрипал е осъден в родината си на 13 години затвор за държавна измяна - заради шпионаж в полза на британските спецслужби. През 2010-та е помилван и получава убежище във Великобритания, като част от сделка за размяна на шпиони между Съединените щати и Русия.

Нервнопаралитичните агенти действат върху нервната система и се използват като средство за масово поразяване. Сред най-известните са зарин, табун и газ Ви Екс, VX, използван за убийството на полубрата на Ким Чен-ун, извършено през февруари миналата година на летището в Куала Лумпур посред бял ден

 Сподели

ЛАЙФ Как е изглеждала модната фотография в ГДР
В бившата ГДР модното списание "Sybille. Списание за мода и култура" предлага едно от малкото пространства за неограничена креативност.
Топ 8 сватбени тенденции на 2018 г. Здравословната храна помага при психичен проблем