1
Русенският университет обявява на 20 март тази година "Ден на отворените врати" за кандидат-студенти и техните родители, съобщиха от висшето училище.
Факултетите и филиалите на висшето училище ще се представят със свои информационни щандове, а кандидат-студенти, родители и учители ще могат да посетят учебните зали и лабораториите, както и да се запознаят с възможностите за обучение в университета.

За средношколците ръководството на висшето училище е подготвило атрактивни награди. Програмата предвижда още демонстрации на иновационни технологии и продукти, на роботизирана, транспортна и друга техника, както и викторина на тема "Какво знам за Русенския университет".

Ще бъдат отличени и победителите в конкурса за есе, обявен от висшето училище. В него могат да участват зрелостници от цялата страна. Тримата най-добри автори ще получат награди в "Деня на отворените врати", а добре представилите се в конкурса дванайсетокласници ще получат сертификати, които им дават възможност за участие в класиране в желана от тях специалност. Крайният срок за изпращане на творбите е 19 март тази година.  Сподели

ЛАЙФ Катрин засия в зелено за Деня на Свети Патрик
В събота светът отпразнува Деня на Свети Патрик. В Лондон принц Уилям и съпругата му Катрин се включиха в честванията за националния празник на Ирландия.
Тайните на най-влиятелните жени Как да мерим правилно кръвното си налягане