Истината като танц, за който са нужни двама. Един, който я изрича, и друг, който я разпознава и приема. Web report - конкурс за чиста журналистика - стъпка назад към истината, крачка напред към промяната.

В конкурса Web report до момента има над 50 одобрени материала за участие в петте различни категории. На платформата на конкурса ще откриете Истински истории от град Порто, интересен разказ с неочакван край с Григор Димитров и малко тъжната, но не по-малко истинска картина на живота на възрастните хора в България през погледа на Калин Иванов.

В категориите Технологии и иновации и Култура и образование пък откриваме провокиращ размисъл анализ на биткойн, като част от последните глобални процеси на децентрализация, и фейлетона “Село Дремиград”, който ни оставя със замислена усмивка и може би лек горчив привкус.

Какво е “Орбитата на недоверието” пък ни разкрива Пламен Сивов, който ни напомня да се замислим и да не бързаме да откриваме “вълшебни” лекове за здравословните си проблеми. А в категория Икономика пък Силвия Прибиловска ни отвежда в село Джурово, където се крие една неразказана история на ромско семейство.

Достатъчно добре ли се справяме с хореографията на истината и готови ли сме понякога да поемем нелеката задача да водим този танц? Тези въпроси повдига конкурсът за чиста журналистика Web report. За първи път в България се провежда конкурс за уеб журналистика с характерните за уеб формати изисквания.

Към момента преобладават дамите-кандидати в конкурса, но март месец може и да донесе обрат в тази тенденция. Организаторите предвиждат и специална награда “Млад талант” за прохождащите в журналистиката участници.

Всички материали можете да прочетете >>> ТУК, а собствените си кандидатури изпращайте на webreport@webreport.bg до 30-ти април.

Пълните условия на конкурса както и наградния фонд, можете да откриете на страницата на конкурса.

Конкурсът се реализира с безценната подкрепа на Mtel и Raiffeisen Bank.