Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

„Надявам се заедно да работим за разгръщането на съществуващия потенциал на двустранно взаимноизгодно сътрудничество в различни области, в интерес и за благото на нашите два народа“, се казва в писмото на Радев.

В поздравителния си адрес до той отбелязва и вековната историческа и културна близост между българския и руския народ.

По-рано германският президент Франк-Валтер Щайнмайер стана първият западен държавен глава, който поздрави колегата си Владимир Путин. Той обаче го призова да работи за нормализиране на отношенията с Берлин и със Западна Европа. Говорителят на канцлера Ангела Меркел пък каза, че тя ще прати поздравителна телеграма до Путин, в която ще става дума за предизвикателствата пред германско-руските отношения. 

Френският президент Франсоа Макрон пък пожела на колегата си успех в "модернизирането" на Русия.

Междувременно руското издание tsargrad.tv съобщи кои са първите 10 страни в света, чиито лидери са поздравили първи Владимир Путин с преизбирането му на президентския пост в Русия, предаде БНР. Това са Абхазия, Азербайджан, Армения, Беларус, Боливия, Венецуела, Казахстан, Киргизстан, Китай, Куба, Молдова, Сърбия, Таджикистан и Узбекистан.

По последни данни над 55 млн. руснаци са гласували за действащия президент Владимир Путин на изборите в Русия вчера. Той печели 4-и мандат със 76,67% от гласовете.