Това каза в студиото на Нова телевизия депутатът Петър Кънев. „Този данък е основно перо в бюджета, данъчните трябва да направят анализ и да се види къде са отишли тези пари“, посочи той.

Кънев коментира и оттеглените от ГЕРБ промени в Наказателния кодекс за криминализиране на търговски отношения между частни фирми. Според него, с това си предложение ГЕРБ са настъпили мотиката и затова са изтеглили закопроекта от пленарна зала.

„Ако договор между две частни фирми не се изпълнява от едната, с тези промени по този въпрос може да бъде сезирана прокуратурата, това е неприемливо. Не може тази угроза да виси над 480 000 фирми, регистрирани у нас“, каза депутатът. Според него, ГЕРБ са заблудили народните представители ,че от Брюксел настояват за тези промени. „Това е опит да докажем, че се борим с корупцията, но е само мимикрия на такава борба“,

Той определи внасянето на тези промени в НК като „непрофесионализъм, недоглеждане и провокация“. „В рамките на три дни частна фирма трябва да издаде данъчна фактура, ако закъснее с ден, собственикът й може да бъде вкаран в затвора“, посочи като пример Кънев.