В писмо до министър-председателя Бойко Борисов, което му е било връчено  от посланика на Кралството у нас Месфер Абдулрахман Ал Гасиб, престолонаследникът е заявил желанието на Саудитска Арабия за укрепване на взаимоотношенията между двете държави.

"Оценяваме Вашата решителност за продължаване на развитието на сътрудничеството и заздравяване на връзките между двете ни страни във всички области. Желаем Ви крепко здраве и щастие, а на приятелския български народ пожелаваме още по-голям напредък и благоденствие", се посочва в писмото.

Посещението на престолонаследника на Кралство Саудитска Арабия в София е в отговор на отправената от премиера Бойко Борисов покана по време на визитата му в Рияд в края на миналата година.
В разговора си тогава двамата дадоха висока оценка на започналия политически диалог на най-високо равнище и го определиха като нов етап в двустранните отношения, допълват от МС.

Преди два дни саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман започна обиколка на САЩ, която ще продължи близо три седмици. Той ще посети Ню Йорк, Бостън, Сиатъл, Лос Анджелис, Сан Франциско и Хюстън.
Престолонаследникът и американският президент обсъдиха регионални конфликти на среща в Белия дом в сряда.


Борисов се включи в танц със саби в Рияд>>>