Родената в Южна Африка Лара Логан, кореспондент в чужбина на американската телевизия Си Би ЕС, е пострадала в петък на площад "Тахрир" в центъра на Кайро, докато отразявала ликуването на египтяните, научили, че Хосни Мубарак се оттегля от власт.

Лара, заедно с екипа си и техните охранители, е била обградена от опасни лица по време на тържествата на площада, уточниха от телевизията. Ставало дума за група от 200 души, изпаднали в крайна еуфория. Те успели да разделят Логан от останалата част от екипа й. После я обградили и така тя станала жертва на брутална и продължителна сексуална агресия и побой, преди да й бъде оказана помощ от група жени и от около 20 египетски военни.

На следващия ден журналистката е била откарана за САЩ и сега се възстановява в болница.

Лара Логан е една от най-известните военни кореспонденти на САЩ и е отразявала събитията по време на войните в Ирак и Афганистан. От 2006 г. тя е шеф на регионалните кореспонденти на Си Би Ес нюз, припомня Франс прес. Най-малко 140 чужди журналисти пострадаха или бяха убити в Египет от 30 януари насам, докато отразяваха събитията там, припомня Асошиейтед прес.