1
Съоснователят на Apple Стив Возняк смята, че Apple, Google и Facebook ще са все по-могъщи.
През 2075 Марс ще бъде не просто колонизиран, а и индустриализиран спрямо нуждите на големите индустрии на Земята, споделя Возняк пред USA Today.

Изкуственият интелект ще играе все по-важна роля за човечеството и ще бъде навсякъде.

"Изкуственият интелект ще доминира ежедневието ни. Той ще може да ни предписва лекарства, а ако поискаме - ще можем да говорим дори със стената, която естествено ще бъде "умна". Ще живеем като във филма Minority Report", твърди Возняк.

Що се отнася до големите IT корпорации, то след 58 години те ще са още по-силни.

"Абсурдно е да се твърди, че Apple може да изчезне. Вижте колко пари има компанията. Тя може да си позволи да инвестира във всичко. Същото важи и за другите големи, като Google и Facebook. IBM е основана през 1911 години и днес все още е актуална и иновативна. Ролята на корпорациите ще продължи да нараства", заявява Возняк.

Според съоснователят на Apple в пустините могат да възникнат нови градове, а на хората да се налага да обличат специални защитни костюми, когато искат да се разходят извън новите мегаполиси.

Возняк обаче е скептичен, че човечеството ще осъществи контакт с друга интелигентна форма на живот до 58 години.

Возняк: Хората изгубиха битката с машините >> >> >>

 Сподели

ЛАЙФ София Борисова отбеляза 25 г. ”Романтика” с пищно тържество
Вчера топ дизайнерът София Борисова отпразнува сребърен юбилей на своята модна къща "Романтика фешън". Събитието се отличи с топла и изискана обстановка.
Бременната Лонгория се появи в рокля-комбинезон ДесиСлава на червения килим след раждането