1
Д-р Анука Линдел от университета в Мелбърн дава съвети за направата на най-фотогеничното селфи.
Ако искаме да си направим възможно най-фотогеничното селфи, трябва да поставим смартфона откъм левия ъгъл на лицето си, съветва д-р Линдел, пише в. "Метро", цитиран от БТА.

Тя е специалист по невропсихология и според нея лявата част от физиономията ни по правило е по-атрактивна от дясната. Д-р Линдел изследвала снимки с обозначени в социалните мрежи #selfie и анализирала най-новите 10 снимки на 100 мъже и 100 жени.

Повечето от портретите били заснети откъм левия ъгъл на лицето, като тези направени отдясно или фронтално се оказали малцинство.

Математическият анализ потвърдил констатацията на Анука Линдел - от разгледаните снимки 41 на сто дали преимущество на лявата страна на лицето, 31,5 на сто - на дясната и 19,5 на сто - на фронталното заснемане.

Линдел отбелязва, че и фронталните снимки са не-по-малко изразителни от левите профили, но в сравнение с тях са много по-малко фотогенични. Най-добри резултати се получават при селфи в 3/4 или 2/3 завъртане към обектива, насочен от лявата страна. Кадрите излизат много ласкателни, тъй като изтъкват скулите и по този начин обектът излиза по-слаб, отколкото е в действителност.

Селфитата са триумф на егоцентризма >> >> >>

 Сподели

ЛАЙФ Вижте Нора Недкова като тийнейджърка
Снимка на "Мис Плеймейт" 2017 г. - Нора Недкова, от тийнейджърските ѝ години се появи в ефира на Канал 3.
Николета: Ще бъда модерна, съвременна бременна Хейгъл показа как се отслабва след раждане