1
Илон Мъск работи по интерфейс, който ще свърже човешкия мозък с компютър чрез микронни устройства.
Технологията ще достъпна за Здрави хора след 8 до 10 години, заявява Мъск.

Основателят на американските компании SpaceX и Tesla Илон Мъск каза, че новата му компания Neuralink разработва връзка между човешкия мозък и компютърен интерфейс чрез устройства с микронни размери, предаВа Ройтерс, цитирана от БТА.

На първо време Neuralink цели да изведе на пазара продукт, който помага при някои тежки мозъчни увреждания, дължащи се на инсулт, рак и други заболявания. Това ще стане след около четири години, каза предприемачът в интервю за уебсайта Wait But Why.

"Ако исках да ви предам моя идея, вие по същество ще бъдете ангажирани в доброволна телепатия", каза Илон Мъск.

Масово четене на мисли след 15 години >> >> >>Изкуственият интелект и усъвършенстването на технологиите ще създадат толкова сложни и богоподобни компютри, че хората ще трябва да имплантират в мозъците си "невронни връзки", за да издържат.

Учените са все по близо до контрол на съзнанието >> >> >>"Има куп концепции в главата ви, които мозъкът ви трябва да компресира в този невероятно бавен процес на обмен на данни, наречен говорене или писане. Ако имате два мозъчни интерфейса, можете да осъществите некомпресирана директна концептуална комуникация с друг човек", добави той.

Facebook разработва технологична телепатия >> >> >>

 Сподели

ЛАЙФ София Борисова отбеляза 25 г. ”Романтика” с пищно тържество
Вчера топ дизайнерът София Борисова отпразнува сребърен юбилей на своята модна къща "Романтика фешън". Събитието се отличи с топла и изискана обстановка.
Бременната Лонгория се появи в рокля-комбинезон ДесиСлава на червения килим след раждането