1
Microsoft ще плаща на британците да ползват Bing.
Microsoft стартира инициатива за привличане на интернет потребители към своята търсачка Bing за сметка на Google, съобщи британският Индипендът, цитиран от technews.bg.

Компанията обещава възнаграждение на потребители с акаунти за услуги на Microsoft, които се откажат от Google и вместо това използват Bing. За всяко търсене през Bing сърфиращите в мрежата ще получават подаръчни бонуси, които след това могат да използват за покупки в магазините на компанията за Windows и Xbox.

Всяко търсене в Bing носи три точки. Но ако потребителят ползва също браузъра Edge, Microsoft ще му удвои точките, за да стимулира преход от Google Chrome към нейния браузър. В момента кампанията е валидна само за територията на Великобритания, става ясно от публикацията в The Independent.

Програмата е структурирана за новаци и напреднали потребители. Първите от тях могат да събират максимум 60 точки на ден с 10 търсения, а вторите – до 150 точки с 50 търсения. Когато начинаещ потребител събере 500 точки, може да премине на второ ниво.

В допълнение, Microsoft ще дава по една точка и за всеки паунд, похарчен в онлайн магазините за Windows и Xbox. Сред наградите фигурират Xbox Live Gold Membership на цена от £9,99 (6000 точки), едномесечен Groove Music Pass на цена от £8,99 паунда (9500 точки) и 12-месечен Groove Music Pass за 110 000 точки.  Сподели

ЛАЙФ Президентът уважи 75-ия рожден ден на Стефан Данаилов
Множество звезди и личности от политиката уважиха празничната програма в Народния театър "Иван Вазов", посветена на Стефан Данаилов.
Двойничка на Бионсе: Феновете й ме преследват Даян Крюгер пропуши заради филмова роля