1
iPad Pro вече има и версия с 10,5-инчов дисплей.
Сред хардуерните новини от Apple в началото на WWDC има и две, които са свързани със серията таблети iPad Pro. Компанията обяви, че добавя нов модел в нея, който е с диагонал на екрана 10,5 инча и в допълнение на това обновява съществуващия 12,9-инчов таблет.

Двете устройства предлагат нов дисплей с технологията ProMotion и осигуряват по-висока производителност, благодарение на използвания чипсет A10X Fusion. По-малкият таблет предлага и странични рамки, които са намалени с 40% за осигуряване на по-компактни размери, а новия дисплей е с 20% по-голям спрямо този в 9,7-инчовия iPad Pro.

Вижте снимки >> >> >>Устройствата имат дисплеи с честота на опресняване 120Hz, което е в основата на технологията ProMotion за осигуряване на по-плавно скролиране и по-бърза реакция при докосване. Това помага и за по-добрата работа на писалката Apple Pencil, която има закъснение от едва 20 милисекунди, предава Mobile Bulgaria.

ProMotion се грижи и за намаляване на потреблението на енергия като променя честотата на опресняване на дисплея според движението на съдържанието. В таблетите е намерил място 64-битовия чипсет A10X Fusion, който включва шестядрен процесор и 12-ядрен графичен ускорител за 30% по-бързи процесорни изчисления и 40% по-висока графична производителност спрямо A9X.

Откриваме още същите камери като в iPhone 7 (12МР основна с оптична стабилизация и 7МР предна), 4 високоговорителя, 802.11ac Wi-Fi, LTE Advanced и Touch ID сензор за отпечатъци. Таблетите получават и голямо количество нови софтуерни функции, благодарение на iOS 11.

Платформата включва нов файлов мениджър с поддръжка на различни облачни услуги, възможност за drag and drop преместване на съдържание (текст, снимки и файлове) от едно приложение в друго, нова системна лента за бърз достъп до приложения и документи от всеки екран, подобрени възможности за многозадачна работа плюс нов мениджър на отворените приложения за по-лесно преминаване между тях, нов скенер на документи в Notes, по-дълбока интеграция с Apple Pencil плюс възможност за анотиране на писма и документи и др.

10.5-инчовият iPad Pro ще се предлага в сребристо, сиво, златисто и розово злато на цена от 649 долара за модела с 64GB памет и Wi-Fi и 779 долара за версията с 64GB памет и Wi-Fi + 4G възможности. 12,9-инчовият iPad Pro е на цена съответно от 799 и 929 долара.

Продажбите и на двата таблета започват през следващата седмица в Щатите и още 37 страни, а през юли ще са налични на повече пазари.  Сподели

ЛАЙФ Максима посрещна Рания с яркожълта рокля в Хага
Нидерландската кралица Максима събра погледите в яркожълта рокля по време на гала вечеря в Хага, на която посрещна йорданската кралица Рания.
Селена събра негативни коментари с плажни снимки Кейт облече резедав пролетен ансамбъл