1
Американската компания Hyperloop One планира да построи няколко високоскоростни транспортни линии в Европа.
Изборът на маршрути тече в рамките на конкурса Global Challenge, чрез който градските власти могат да подават заявки за вакуумните линии.

При избора Hyperloop One ще отчита технически и икономически фактори. Предвижда се изграждане на девет линии с различна дължина, някои от които ще прекосяват държавни граници, а други ще минават през тунели под вода, съобщава Engadget, цитиран от technews.bg.

Вижте как изглежда Hyperloop >> >> >>Най-краткият маршрут предвижда линия между Естония и Финландия с дължина 90 км. Полски градове пък са заявили маршрут с дължина 415 км, а в Холандия има идея Hyperloop да свърже точки, отдалечени една от друга на разстояние 428 км.

Маршрут с дължина 451 км може да свърже Корсика и Сардиния. В северната част на Великобритания се предвижда линия с дължина 545 км, докато маршрутът между Испания и Мароко достига 629 км.

Малко по-дълга – 666 км – е линията между Северна и Южна Великобритания.

Цели 1060 км е проекто-маршрутът между Шотландия и Уелс. Той отстъпва само на вакуумната линия, заявена от Германия, с обща дължина 1991 км.

Проектът Hyperloop, замислен от Илон Мъск – основател на Tesla Motors и SpaceX, предвижда изграждане на транспортна система, чрез която хората ще могат да се придвижват със скорости от порядъка на 700 км/ч във вакуумна тръба.  Сподели

ЛАЙФ Момичето, на което Аня Пенчева повери сина си
Синът на Аня Пенчева и Ивайло Караньотов - Ангел, получи днес дипломата си за висше образование от НСА в присъствието на родителите си и любимата си - Ива.
Полицията изследва съмнителното писмо до Хари и Меган Дженифър Лорънс разбуни духовете със секси рокля