1
Само за една нощ състоянието на китайския бизнесмен Джак Ма нарасна с $2,8 млрд.
Това стана в резултат на позитивната прогноза за продажби на Alibaba Group, на която Джак Ма е основател и председател на борда на директорите.

Със своите 41,8 млрд. долара, 52-годишният Джак Ма е най-богатият човек в Азия и на 14-то място в света, според индекса на милиардерите на Блумбърг. В същото време Forbes оценява състоянието на бизнесмена на $34 млрд.

Прогнозата за продажби на Alibaba превиши очакванията на анализаторите. Приходите на азиатския гигант в онлайн търговията ще нараснат с 49%, вместо с прогнозираните по-рано 45%, през финансовата година, която приключва в края на март.

След огласяване на прогнозата, акциите на Alibaba поскъпнаха с 13% до рекордно високи стойности от над $142, в резултат на което Джак Ма забогатя с $2,8 млрд. за една нощ.

Джак Ма иска да направи Alibaba петата по големина компания в света към 2036 г. Китайският среден бизнес е ключовият клиент на платформата за онлайн търговия. В бъдеще нито една компания и нито една държава няма да оживеят без данни, казва Джак Ма, подчертавайки значението на интернет на нещата (IoT).  Сподели

ЛАЙФ Клаудия Шифър отпразнува 30 години кариера
47-годишната манекенка се появи на премиерата на книгата си, с която отбеляза и 30 години кариера в света на модата.
Искра Лорънс: Не съм перфектна, но съм красива Галена и Галин кумуваха на сватбата на Фики Стораро