1
Huawei иска първото място на РС пазара до пет години.
Китайският производител на смартфони и телекомуникационно оборудване Huawei си поставя нова амбициозна цел – да стане номер едно на пазара за персонални компютри в рамките на 3 до 5 години.

Huawei пусна първите си ноутбуци през миналата година, а наскоро добави моделите MateBook X и MateBook D. Данни за продажбите им не бяха огласени публично, но компанията ще преследва лидерство на РС пазара, става ясно от изявление на оперативния директор на подразделението за потребителски продукти Уан Бий пред телевизионния канал CNBC, предава technews.bg.

Всеки път, когато Huawei реши да влезе на нов пазар, целта на компанията е да стане номер едно на него, казва мениджърът. Миналата година Huawei заяви, че до пет години ще стане лидер на пазара за смартфони. В момента компанията е трета след Samsung и Apple и демонстрира внушителен ръст.

Ситуацията на РС пазара е много по-сложна – вече няколко години поред продажбите на компютри намаляват и завземането на дял е изключително трудна задача. Huawei ще трябва да се пребори с конкуренцията на компании като HP, Lenovo, Dell, Apple и Acer, които формират Топ 5.

За постигане на целта Huawei ще разчита на иновации, по-конкретно в областите на изкуствения интелект, добавената и виртуалната реалност, както и на свързаността между всички устройства. Лаптопите допълват портфолиото на Huawei от потребителски устройства, което включва още смартфони, смарт часовници и Wi-Fi рутери.  Сподели

ЛАЙФ Клаудия Шифър отпразнува 30 години кариера
47-годишната манекенка се появи на премиерата на книгата си, с която отбеляза и 30 години кариера в света на модата.
Искра Лорънс: Не съм перфектна, но съм красива Галена и Галин кумуваха на сватбата на Фики Стораро