1
Huawei твърди, че е изпреварила Apple по продажби на смартфони.
Изглежда краят на миналата година отбелязва интересно развитие на пазара на смартфони. Индийското издание NDTV цитира директора на продуктовите центрове на Huawei в Индия Алън Уонг, който твърди, че през декември миналата година китайският производител е задминал Apple по отношение продажбите на смартфони и си е осигурил 13,2% пазарен дял при около 12% за американската компания.

Според него Huawei е изпреварила и Samsung на много пазари, макар че корейците продължават да държат лидерската позиция.

Трябва да отбележим, че пазарните проучвания на Gartner за цялата 2016 дават на Apple 14,4% пазарен дял и 8,9% за Huawei, а за последното тримесечие тези цифри са 17,9% спрямо 9,5%.

По-рано през настоящата година стана ясно, че Huawei изпреварва местния си конкурент Oppo на най-големия пазар - този в Китай. Изглежда сериозните инвестиции на китайската компания в развойна дейност и маркетинг се отплащат.  Сподели

ЛАЙФ Президентът уважи 75-ия рожден ден на Стефан Данаилов
Множество звезди и личности от политиката уважиха празничната програма в Народния театър "Иван Вазов", посветена на Стефан Данаилов.
Двойничка на Бионсе: Феновете й ме преследват Даян Крюгер пропуши заради филмова роля