1
В света вече има 5 милиарда мобилни абонати.
Броят на уникалните абонати, свързани към мобилни мрежи, в световен мащаб достигна 5 милиарда, което е две трети от населението на планетата, сочат данни на GSMA Intelligence, цитирано от Mobile Bulgaria.

За последните четири години са присъединени около 1 милиард потребители, над половината от които (55%) са от Азиатско-тихоокеанския регион.

Без изненада, Китай е най-големият мобилен пазар с над 1 милиард абонати, следван от Индия със 730 милиона. Именно от Индия обаче се очаква да са повечето от новите потребители до края на десетилетието.

Данните сочат, че източната страна ще отговаря за около 30% от всички нови абонати до 2020. Европа е континентът с най-висок процент на разпространение на мобилните услуги, като 86% от жителите използват такива.

Общият брой на абонатите от Стария континент е 465 милиона. На другия полюс е Африка с едва 44% от населението или 436 милиона абонати.

Очакванията са до края на десетилетието общият брой на мобилните абонати да достигне 5,7 милиарда, което е почти 75% от населението на Земята.  Сподели

ЛАЙФ Тоалетите на първата дама за визитата в Гърция
Първата дама Десислава Радева придружи президента по време на двудневната му визита в Гърция.
Маноло Бланик и Риана създадоха сандали с камъни Как да спим спокойно в летните горещини