1
Google разкри подробности относно новата версия на мобилната си платформа Android 8.0. Тя ще носи името Oreo и се очаква през третото тримесечие на 2017 г.
Разработката на Android 8.0 започна рано тази пролет, когато излезе и първото Developer Preview (DP) издание, а по-късно – в средата на май – се появи и второ DP с повече детайли за новата платформа.

Миналия месец Google пусна трета Developer Preview версия за устройства Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player, Pixel C, Pixel и Pixel XL, с финални API-та и официален Android 8.0 SDK. Сега е на ред четвъртото DP издание, а по-късно този месец се очаква почти завършена версия за финално тестване, предава technews.bg.

Google потвърди, че финалната версия на Android 8.0 ще бъде готова през третото тримесечие на годината, най-напред за определени поддържани устройства като Google Pixel и Google Pixel XL, Nexus 5X и Nexus 6P.

Таблетът Pixel C и медийният плейър Nexus Player с Android TV също ще получат ъпдейта Android 8.0 под името Oreo.

На сайта на Android O Developer Preview не се съобщава точната дата на пускане на Android 8.0, но по всяка вероятност това ще стане през август т.г.

Очаква се Android 8.0 Oreo да предложи вълнуващ набор от нови характеристики, вкл. поддръжка на „картина в картината” (PiP) и автоматично попълване на форми, подобрена система за нотификации и много други.  Сподели

ЛАЙФ Как да изглеждаме перфектно по бански на снимки
Искаш да се снимаш по бански или бельо, но се чувстваш дискомфортно? Ето няколко съвета, които гарантират, че ще изглеждаш перфектно на снимките.
И Хайди Клум (44) се появи гола в Инстаграм Модели за силни и романтични жени от ”Фенди”