1
Русия е решила да изпробва в Сирия най-новата си бойна машина БМПТ-72, известна още като "Терминатор 2".
Машината е създадена да активни сражения в градска среда, където тя има редица предимства пред танковете.

Руснаците крият каква ще бъде мисията на "Терминатор 2", но машината най-вероятно ще охранява базата "Хмеймим" и в по-късен етап ще се включи в предстоящи градски битки.

"Терминатор 2" се базира на шаситата на старите танкове Т-72, което прави машината доста евтина за производство. Руснаците обаче са интегрирали модерна реактивна броня и система за антитанков ракетен огън, чийто боеприпаси са управляеми и имат обсег до 6 км.

Вижте как изглежда "Терминатор 2" >> >> >>БМПТ-72 е въоръжен още с две 30-мм автоматични оръдия и една 7,62-мм картечница. Двигателят на бойната машина също е ъпгрейднат и е сходен с този на танка Т-90.

Напълно въоръжен "Терминатор 2" тежи 44 тона и има екипаж от 3-ма души.

Русия е разработила БМПТ-72, защото има горчив опит с използването на танкове в градски бой, където тромавите машини с бавна скорострелност стават лесна мишена. Подобна е ситуацията и в другите модерни конфликти, включващи градски сражения.

Военните обаче не са напълно сигурни доколко по-големи ще са предимствата на "Терминатор 2" и заради това са решили да тестват машината в реална бойна обстановка.  Сподели

ЛАЙФ Плевнелиев и Банова – влюбени в Лондон (снимки)
Росен Плевнелиев и Деси Банова бяха заснети да се целуват на летище "Хийтроу" в Лондон.
Сестрата на Николета не й отстъпва по сексапил Горещото ревю на Victoria's Secret в Шанхай