1
Русия е решила да изпробва в Сирия най-новата си бойна машина БМПТ-72, известна още като "Терминатор 2".
Машината е създадена да активни сражения в градска среда, където тя има редица предимства пред танковете.

Руснаците крият каква ще бъде мисията на "Терминатор 2", но машината най-вероятно ще охранява базата "Хмеймим" и в по-късен етап ще се включи в предстоящи градски битки.

"Терминатор 2" се базира на шаситата на старите танкове Т-72, което прави машината доста евтина за производство. Руснаците обаче са интегрирали модерна реактивна броня и система за антитанков ракетен огън, чийто боеприпаси са управляеми и имат обсег до 6 км.

Вижте как изглежда "Терминатор 2" >> >> >>БМПТ-72 е въоръжен още с две 30-мм автоматични оръдия и една 7,62-мм картечница. Двигателят на бойната машина също е ъпгрейднат и е сходен с този на танка Т-90.

Напълно въоръжен "Терминатор 2" тежи 44 тона и има екипаж от 3-ма души.

Русия е разработила БМПТ-72, защото има горчив опит с използването на танкове в градски бой, където тромавите машини с бавна скорострелност стават лесна мишена. Подобна е ситуацията и в другите модерни конфликти, включващи градски сражения.

Военните обаче не са напълно сигурни доколко по-големи ще са предимствата на "Терминатор 2" и заради това са решили да тестват машината в реална бойна обстановка.  Сподели

ЛАЙФ Как да изглеждаме перфектно по бански на снимки
Искаш да се снимаш по бански или бельо, но се чувстваш дискомфортно? Ето няколко съвета, които гарантират, че ще изглеждаш перфектно на снимките.
И Хайди Клум (44) се появи гола в Инстаграм Модели за силни и романтични жени от ”Фенди”