1
BulgariaSat-1 достигна българската позиция на геостационарната орбита.
Първият български геостационарен комуникационен сателит BulgariaSat-1 достигна българската позиция на геостационарната орбита на 3 юли в 9:30 часа, съобщиха от Intelday Solutions, цитирани от БТА.

В процедурите по достигането до орбиталната позиция участваха българските екипи в София и Пало Алто. Екипът на България Сат потвърди, че сателитът ще има живот и гориво за повече от 20 години.

"Успешното позициониране на BulgariaSat-1 е още едно голямо постижение за екипа ни, но и за България, и за нашите клиенти. Ако всичко върви по план, BulgariaSat-1 ще започне да излъчва в началото на август", каза Максим Заяков, изпълнителен директор на България Сат и Булсатком.

BulgariaSat-1 бе изстрелян от SpaceX на 23 юни в суперсинхронна трансферна орбита, която позволи на сателита да използва по-малко гориво за достигането на позицията си. Спътникът ще осигурява директно до домовете телевизионни и комуникационни услуги на Балканите и в други европейски региони.

Освен за телевизионни и комуникационни услуги, BulgariaSat-1 може да се използва за осигуряване на пренос на данни към мобилни мрежи, както и при форсмажорни обстоятелства - аварии, вследствие на природни бедствия - земетресения, бури, наводнения, когато наземните мрежи не работят.

Борисов: Нашият сателит ще ни обслужва директно в домовете >> >> >>

 Сподели

ЛАЙФ Плевнелиев и Банова – влюбени в Лондон (снимки)
Росен Плевнелиев и Деси Банова бяха заснети да се целуват на летище "Хийтроу" в Лондон.
Сестрата на Николета не й отстъпва по сексапил Горещото ревю на Victoria's Secret в Шанхай