1
ЕС обмисля рекордна глоба за Google заради операционната система за смартфони - Android.
Европейските антитръстови регулатори обмислят налагането на нова глоба с рекордни размери на Google, но този път тя ще е свързана с разследването на Android, съобщава Ройтерс, цитирана от Mobile Bulgaria.

Ако той одобри тежката мярка това ще позволи на Европейската комисия да излезе с решение срещу Google до края на годината. През април ЕК обвини компанията, че използва доминиращата позиция на Android, за да пречи на конкурентите си, което беше следствие от оплакване на лобистката група FairSearch, американската компания Disconnect, португалския магазин за приложения Aptoide и руската търсачка Yandex. Очаква се размера на потенциалната глоба да надхвърли този на наложената наскоро на американската компания санкция от 2,4 милиарда евро.

Този ход на европейските регулатори обаче може да има много по-големи последици за Google на фона на големия потенциал за разрастване на Android. Ако ЕК накара Google да отдели Play Store от останалите услуги в популярната операционна система производителите на устройства и мобилните оператори ще могат да изберат да добавят други алтернативни услуги, а това може да доведе до спад в употребата на предложенията на американците.

Според ЕС Google кара производителите на хардуер да инсталират Google Search и Chrome в замяна на достъпа до останалите услуги на компанията, а освен това се пречи на създателите на устройства да ползват алтернативни версии на Android. Според другите обвинения Google плаща на производителите и операторите да инсталират в устройствата им единствено Google Search.

Google плаща 2,42 милиарда евро на ЕК >> >> >>

 Сподели

ЛАЙФ Как да изглеждаме перфектно по бански на снимки
Искаш да се снимаш по бански или бельо, но се чувстваш дискомфортно? Ето няколко съвета, които гарантират, че ще изглеждаш перфектно на снимките.
И Хайди Клум (44) се появи гола в Инстаграм Модели за силни и романтични жени от ”Фенди”