1
Създателите на руския робот Промобот твърдят, че той е спасил момиченце, като е вдигнал ръката си и е попречил на рафтове да паднат върху него.
В разпространените кадри Промобот стои във фоайето сред посетители на университета в ден на отворените врати. Изведнъж се втурва момиче, без да го придружава възрастен човек, и започва да се катери по лавици с кашони. Докато тя се катери, роботът се приближава и спира с ръка наклонилата се етажерка, съобщава в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Промобот е самоучещ се робот. Един от създателите му Олег Сривокурцев от техническия университет в Перм твърди, че машината сама е направила маневрата. Този екип обаче в миналото е обвиняван в измама.

Специалистите са недоверчиви, защото информацията и кадрите се разпространяват само от екипа, който работи по Промобот. Освен това лавиците стоят не съвсем на място в коридора на университета. От начина, по който падат кашоните, личи, че те са празни, а и хората наоколо не реагират, дори не обръщат главите си натам. Освен това момичето не изглежда никак стреснато от инцидента.

Този робот се изяви, като два пъти избяга от института на създателите си и веднъж даде много задълбочен отговор на случаен въпрос.

Промобот вече се прочу в Русия, защото първо избяга от лабораторията, в която се произвеждаше, а после бе арестуван от полицията.


Робот избяга от лаборатория в Перм >> >> >>

За пръв път в света - в Русия арестуваха робот >> >> >>

 Сподели

ЛАЙФ Индийката Мануши стана ”Мис Свят” 2017
Индийката Мануши Чхилар е победителката в тазгодишното издание на конкурса за красота "Мис Свят"
Алла (68) и Галкин се венчаха, честитки от Киркоров Малкълм Йънг от AC/DC почина на 64