1
Facebook смята да се "нанесе" в малко градче, което компанията ще си построи.
Екипът от централата на Facebook скоро ще се нанесе в малко градче, наречено Willow Campus. Застроената площ ще бъде в размер на 240 000 квадратни метра (240 дка), но градчето ще има доста паркове, съобщават официално от социалната мрежа, предава technews.bg.

Преди четири години Facebook пренесе централния си офис в Менло Парк, а сега подготвя разширение на новия си дом. За разлика от други ИТ гиганти, компанията на Марк Зукърбърг не смята да изгражда огромни футуристични сгради. Вместо това Facebook ще построи едно малко градче, или кампус.

Willow Campus се очертава като комплексно селище, с офиси и жилищни сгради, транспортни артерии, магазини и инфраструктура за пълноценен живот и работа. В селището ще има 1500 жилищни сгради, 11 600 кв. м. търговски обекти, 162 500 кв. м. офиси, магазини, заведения, центрове за почивка и др.

Строителството на кампуса ще започне през 2019 г., като на първия етап – до 2021 г. – ще бъдат изградени офисите, жилищата и търговските обекти. Комплексът ще бъде завършен напълно в следващите две години.  Сподели

ЛАЙФ 13 мъже, неподвластни на възрастта
Възрастните мъже, прехвърлили 65 години, се чувстват най-уверени във външния си вид, защото не се подчиняват на недостижими стандарти за красота.
Дженифър Анистън се завръща в нов сериал Съпругата на Бенингтън: Животът стана трагедия