1
Младата технологичната компания Duke Robotics се похвали, че доставя на военните в САЩ и Израел квадрокоптери, оборудвани с автомати и гранатомети.
Освен автомат и гранатомет безпилотните устройства, наречени TIKAD, могат да носят и друго огнестрелно оръжие, отбеляза Defense One, цитирано от technews.bg.

Стартъпът Duke Robotics е основан от Рейзиъл Атуар, ветеран с 20-годишен опит в специалните войски.

Известен още като Рази (Razi), ветеранът споделя, че се е уморил да наблюдава как неговите приятели гинат в хаотични престрелки, които често погубват и живота на невинни хора. Това го подтиква да създаде дрон войник.

С помощта на специална платформа на дрона могат да се монтират автомат M4, снайперска пушка SR-25, 40-милиметров гранатомет и други оръжия, като общото им тегло не трябва да надвишава 10 кг. Системата за стабилизиране позволява на оператора да произвежда максимално точни изстрели, докато се намира в надеждно защитено укритие.

Duke Robotics вярва, че подобни дронове могат да се използват ефективно във въоръжени конфликти и антитерористични операции, намалявайки броя на случайните жертви. Очаква се хай-тек оръжието да намери приложение и в полицията.  Сподели

ЛАЙФ Индийката Мануши стана ”Мис Свят” 2017
Индийката Мануши Чхилар е победителката в тазгодишното издание на конкурса за красота "Мис Свят"
Алла (68) и Галкин се венчаха, честитки от Киркоров Малкълм Йънг от AC/DC почина на 64