1

Стартът на "Союз-2.1а"

Ракета "Союз-2,1а" стартира с рекорден брой за Русия спътници.
Ракета-носител "Союз-2.1а" беше изстреляна от космодрума в Байконур със 73 спътника на борда, което представлява рекорд за Русия, предава ТАСС, цитирана от БТА.

Гледайте изстрелването >> >> >>Изстрелването на ракетата е преминало нормално. Тя трябва да изведе на околоземна орбита главния блок, оборудван с ускорителя "Фрегата", космическия апарат "Канопус-В-ИК" и група от 72 малки спътника.

Заедно с "Канопус-В-ИК", предназначен за откриване на огнища на пожари от космоса, в орбита е изпратен и микроспътникът "Маяк" и два малки апарата за снимки на Земята МКА-Н и др.

"Маяк" е изключително интересен проект, защото спътникът може да се превърне в най-яркият обект на небето след Венера.

Научете повече за спътника "Маяк" >> >> >>Предишният рекорд за Русия беше поставен от ракетата-носител "Днепър". През 2014 година тя изведе едновременно 36 спътника от полигона "Капустин Яр".

Световният рекорд в тази област принадлежи на Индия, която на 15 февруари 2017 година изстреля ракетата PSLV-XL със 104 спътника на борда.  Сподели

ЛАЙФ Как да изглеждаме перфектно по бански на снимки
Искаш да се снимаш по бански или бельо, но се чувстваш дискомфортно? Ето няколко съвета, които гарантират, че ще изглеждаш перфектно на снимките.
И Хайди Клум (44) се появи гола в Инстаграм Модели за силни и романтични жени от ”Фенди”