1
Ново проучване, направено от испански учени, разкрива, че в нашата Слънчева система има неоткрита и доста голяма планета.
Учените спорят от години относно това дали има друга планета в края на нашата Слънчева система. Въпросът нашумя миналата година, когато беше обявено, че са били намерени доказателства за съществуването на девета планета. След това обаче се оказа, че повечето от изчисленията са сгрешени и че планетата всъщност не съществува, съобщава в. Independent, цитиран от Фокус.

Ново изследване на Мадридски университет Комплутенсе използва различна техника, според която наистина има друга планета след Плутон.

Въпросът се оказва толкова сложен поради невъзможността планетата да бъде видяна директно, тъй като се намира твърде далече. Вместо това учените трябва да установят нейното съществуване чрез други данни: например гледайки движението на обектите около вероятната планета.

Новото проучване на испанския екип използва именно този подход. Те са открили, че обектите се събират странно и са разположени по начин, който не би трябвало да е възможен, ако няма голям обект около тях.  Сподели

ЛАЙФ Румънеца вдигна морска сватба (снимки)
Рапърът от известното дуо Румънеца и Енчев и продуцент в Select Music Media се ожени на церемония на плажа.
Кейт Мос на ревюто на ”Бърбъри” в застрашения Лондон Рокли в бяло, червено и черно на наградите ”Еми”