1
Учени от Вашингтонския университет дадоха ново значение на фразата „компютърен вирус“, вграждайки успешно зловреден компютърен код в ДНК нишка.
Експериментът им бе представен чрез доклад по време на симпозиума USENIX Security във Ванкувър, предава Kaldata.

Използвайки създадения органичен компютърен вирус те успешно компрометират сигурността на компютърна система, за да я контролират по отдалечен път.

Освен, че доказват възможността за вграждане на зловреден компютърен код в ДНК, техният проект цели да покаже, че програмите, обработващи ДНК структури не са защитени адекватно. Според тях, много от тези програми имат лош дизайн и са уязвими за всякакъв род атаки. Успехът на атаката им е в следствие, именно на уязвимост, която те експлоатират.

Все пак, отбелязват те, мрачните сценарии, за които може да си помисли човек не са толкова вероятни, като експериментът им не идва, за да предизвика паника.

Не разполагаме с данни, че защитите на машините, секвениращи ДНК или ДНК информацията, като цяло са обект на атака. Всъщност, ние разглеждаме тези резултати, като първата стъпка в процесите по обезпечаване на компютърната защита в екосистемата на ДНК обработката“, обясняват те.  Сподели

ЛАЙФ Бременната Кейт облече любимо розово палто
Принц Уилям и съпругата му Катрин пристигнаха в Ковънтри за специални двойните тържества.
Хали Бери показа всичко и нищо на червения килим Нотка расизъм около българската снаха на Джордан