1
Note8 е по-скъп за производство от своя предшественик Note7, което рефлектира и в крайната му цена.
Samsung вече приема предварителни поръчки за Galaxy Note8 в ограничен брой държави, преди официалното пускане на фаблета на 15 септември. Една от най-коментираните теми в медийното пространство е високата цена на устройството, пише technews.bg.

64-гигабайтовият Note8 струва $929 на пазара в САЩ, като с данъците се очаква цената му да превиши $1000. Моделът е още по-скъп на пазари като Канада и Австралия, а известната към момента цена в Европа е 999 евро.

Вижте как изглежда Samsung Galaxy Note8 >> >> >>При представяне на Note8 по-рано тази седмица в Ню Йорк шефът на мобилното подразделение на Samsung заяви, че компанията ще се опита да установи цена на фаблета под 1 млн. вона (около $887) и, че лично той не иска устройството да бъде твърде скъпо за потребителите.

Но справките на пазарите, където се предлага Note8, показват доста по-високи цени от спомената от Кох Донг-джин, коментира корейското делово издание The Investor. Предварителните продажби в Южна Корея ще започнат на 7 септември.

По данни на анализаторската компания IHS Markit, действителната производствена цена на Note 8 е около 350 долара, в сравнение с $290 за неговия предшественик Note 7.

Анализаторите очакват цената на дребно на Note8 да бъде около $1000, или със $120 повече от злополучния Note7, който беше изтеглен от пазара заради проблеми с батерията.  Сподели

ЛАЙФ Напусна ни актрисата Мариана Аламанчева
Тъжната вест бе съобщена на страницата на Сатиричен театър "Алеко Константинов" във Фейсбук.
Лиз Хърли (52) показа, че целите бански са секси Михаела Филева с нов мъж до себе си?