1
Пътуването в космоса е мечта, която малцина могат да сбъднат. Частният космически сектор иска да промени това.
Догодина компанията Спейс Екс (SpaceX) на Илон Мъск планира да отведе срещу заплащане двама пътници на разходка около луната и да ги върне, посочва ДПА.
Това не е точно масов туризъм.

И все пак британската компания се надява да спечели от търсенето на ваканции в космоса, като предлага курс, подготвящ хората за пътуване извън Земята.

Блу абис (Blue Abyss) - космически център, който трябва да отвори врати през 2019 година северно от Лондон, планира да предложи първата в света частна програма за подготовка за пребиваване в космоса.

Ще се използва басейн с дълбочина 50 метра - един от най-дълбоките в света, за да свикват с безтегловността бъдещите туристи-космонавти.

Водата е единственият елемент на Земята, който дава възможност да се изпита продължително нулева гравитация. Астронавтите също тренират в такива басейни, когато се подготвят за работа в космоса.

Човешка центрофуга ще бъде на разположение, за да се подготвят космическите туристи за напрежението при излитане и полет. Въртящата се центрофуга създава гравитационни сили, подобни на тези, които астронавтите изпитват, когато ги изстрелват в космоса.

Хората, които не искат да чакат дълго, докато се развие повече космическият туризъм, могат поне да опитат чувството на пътуване в космоса в Блу абис. Центърът ще предлага симулация на петдневно пътуване до Марс.

Блу абис иска също така да привлече клиенти от научните и бизнес средите. Например компании, които работят с офшорни петролни платформи или вятърни паркове, ще могат да тестват дълбокия басейн, за да пробват ново оборудване или нови методи на работа.

Ще могат да се правят изследвания в областта на спортната медицина и клиничната рехабилитация в лабораториите, камерите под налягане и други съоръжения на центъра.

Няколко компании вече са извеждали туристи в космоса, но Спейс Екс ще бъде първата, която ги изпраща до Луната.
 Сподели

ЛАЙФ Как да изглеждаме перфектно по бански на снимки
Искаш да се снимаш по бански или бельо, но се чувстваш дискомфортно? Ето няколко съвета, които гарантират, че ще изглеждаш перфектно на снимките.
И Хайди Клум (44) се появи гола в Инстаграм Модели за силни и романтични жени от ”Фенди”