1
Експерти от портала iFixit съставиха списък от 5 смартфона, които не са никак прости за ремонтиране, съобщава internetua.com.

iFicxit е частна компания, която се занимава с публикации на онлайн инструкции за ремонт на различна електроника и продажба на резервни части, допълва Profit.bg.

Експертите от портала определиха кои са петте съвременни смартфона, които създават най-големи проблеми в случай на нужда от ремонт.

На пето място в класацията е iPhone 7/7 Plus. Експертите отбелязват, че този смартфон на компанията Apple почти няма проблем при замяната на детайли и резервни части. Предизвикателствата изникват, когато се опре до особеностите при сглобяването. За да се ремонтира това устройство, се изисква майсторлък – минимум 4 различни отвертки.

Четвъртото място се отрежда на телефона Huawei Mate 8. В този смартфон може да се използват много детайли – модулни при това. Тяхната замяна е трудна. Някои детайли, прикрепени към задната страна на дисплея, леко се подават от него. Поради това по време на ремонт е голяма вероятността от повреждане на екрана.

На трето място е смартфонът LG G6. Много от детайлите на мобилното устройство са модулни. Това позволява да се заменят, без да се повреждат елементите около тях. Но има недостатък – предното и задното стъкло много лесно се чупят – дори само в процеса на отваряне на корпуса.

На второ място са флагманите Samsung Galaxy S8/S8+. Експертите отбелязват, че при корейските телефони може да се подменят почти всички компоненти. В този конкретен случай обаче смяната на батерията може да бъде съществен проблем.
Съществува риск от увреждане на основната платка, а предният и задният панел на смартфона са стъклени.

На първо място по проблематичност е HTC One M9. Експертите твърдят, че екранът на телефона практически не подлежи на подмяна, тъй като е изключително трудно да се свали и след това да се сложи нов.

Батерията, на свой ред, се намира под основната платка, което също затруднява смяната.
 Сподели

ЛАЙФ Наталия Гуркова и Джордже влюбени в Тайланд
Наталия Гуркова и съпругът ѝ Джордже Михалевич събират слънчеви лъчи на остров Пукет.
Рене Зелуегър стана неузнаваема Кралиците Максима и Рания се облякоха в тон