1
Експерти от портала iFixit съставиха списък от 5 смартфона, които не са никак прости за ремонтиране, съобщава internetua.com.

iFicxit е частна компания, която се занимава с публикации на онлайн инструкции за ремонт на различна електроника и продажба на резервни части, допълва Profit.bg.

Експертите от портала определиха кои са петте съвременни смартфона, които създават най-големи проблеми в случай на нужда от ремонт.

На пето място в класацията е iPhone 7/7 Plus. Експертите отбелязват, че този смартфон на компанията Apple почти няма проблем при замяната на детайли и резервни части. Предизвикателствата изникват, когато се опре до особеностите при сглобяването. За да се ремонтира това устройство, се изисква майсторлък – минимум 4 различни отвертки.

Четвъртото място се отрежда на телефона Huawei Mate 8. В този смартфон може да се използват много детайли – модулни при това. Тяхната замяна е трудна. Някои детайли, прикрепени към задната страна на дисплея, леко се подават от него. Поради това по време на ремонт е голяма вероятността от повреждане на екрана.

На трето място е смартфонът LG G6. Много от детайлите на мобилното устройство са модулни. Това позволява да се заменят, без да се повреждат елементите около тях. Но има недостатък – предното и задното стъкло много лесно се чупят – дори само в процеса на отваряне на корпуса.

На второ място са флагманите Samsung Galaxy S8/S8+. Експертите отбелязват, че при корейските телефони може да се подменят почти всички компоненти. В този конкретен случай обаче смяната на батерията може да бъде съществен проблем.
Съществува риск от увреждане на основната платка, а предният и задният панел на смартфона са стъклени.

На първо място по проблематичност е HTC One M9. Експертите твърдят, че екранът на телефона практически не подлежи на подмяна, тъй като е изключително трудно да се свали и след това да се сложи нов.

Батерията, на свой ред, се намира под основната платка, което също затруднява смяната.
 Сподели

ЛАЙФ Румънеца вдигна морска сватба (снимки)
Рапърът от известното дуо Румънеца и Енчев и продуцент в Select Music Media се ожени на церемония на плажа.
Кейт Мос на ревюто на ”Бърбъри” в застрашения Лондон Рокли в бяло, червено и черно на наградите ”Еми”