1
Amazon подаде в Службата за патенти и търговски марки на САЩ патентна заявка за създаване на говорещ дрон.
Решението ще осигури безопасността на клиентите, защото безпилотното летящо устройство ще може да предупреждава за потенциална опасност.

Според патента, безпилотният летателен апарат на Amazon ще може да води гласов диалог с намиращия се в непосредствена близост до него човек, за да поиска информация и/или да отговори на въпроси, предава Kaldata.

Това решение ще бъде от полза не само за сигурността, но и за удобството на клиентите. Например, говорещият дрон ще може да бъде помолен да отмени доставката за друго време.

Освен това, в патента се споменава, че дронът ще може да поиска от лицето да се идентифицира, преди да му даде поръчката.

Amazon все още не гарантира, че доставките от дрона ще са безупречни. Така, че в патента се посочва, че дронът може да се изтощи, да се блъсне или оплете в нещо. Благодарение на възможността за говор, дронът може да поиска от намиращото се в близост до него лице да извърши необходимите действия: да го информира за местонахождението му, да бъде преместен, разплетен, изпратен до контролния център или до място за зареждане.  Сподели

ЛАЙФ Румънеца вдигна морска сватба (снимки)
Рапърът от известното дуо Румънеца и Енчев и продуцент в Select Music Media се ожени на церемония на плажа.
Кейт Мос на ревюто на ”Бърбъри” в застрашения Лондон Рокли в бяло, червено и черно на наградите ”Еми”