1
Huawei изпревари Apple по продажбите на смартфони и вече е №2 в световен мащаб.
Наскоро се появиха резултати от проучване, които показаха, че Huawei е задминала Apple по доставки на смартфони в страните от Централна и Източна Европа, но нови данни на Counterpoint Research разкриват, че това вече е факт в глобален мащаб. Компанията посочва, че през юни и юли китайският производител е успял да задмине Apple при доставките на смартфони и не изключено да успее да направи това и през август, предава Mobile Bulgaria.

Разбира се, ситуацията ще се промени с пускането на новите модели iPhone по-късно през годината, но това не омаловажава постижението на Huawei. През последните години компанията инвестира значителни суми в изследователска дейност, маркетинг и глобална експанзия и резултатите не закъсняха. И всичко това е постигнато с минимално присъствие в Индия, Северна Америка и Югоизточна Азия, което според Counterpoint Research ограничава потенциала на Huawei да заеме твърдо второто място.

Компанията изтъква, че Huawei е прекалено зависима от родината си и пазарите в Европа, Южна Америка и Близкия изток.

Докладът осигурява детайли и за най-продаваните смартфони в света през юли. На върха все още стоят iPhone 7 и 7 Plus, а след тях се нареждат OPPO R11, OPPO A57, Samsung Galaxy S8, Xiaomi Redmi Note 4X, Samsung Galaxy S8+, iPhone 6, Samsung Galaxy J7 Prime и Samsung Galaxy A5 (2017).  Сподели

ЛАЙФ Напусна ни актрисата Мариана Аламанчева
Тъжната вест бе съобщена на страницата на Сатиричен театър "Алеко Константинов" във Фейсбук.
Лиз Хърли (52) показа, че целите бански са секси Михаела Филева с нов мъж до себе си?