1

Първият полет на Lilium Jet

Германско електрическо такси ще дебютира до 2 години и ще може да взима Лондон-Париж за час.
Стартъп от Германия си подсигури финансиране от 90 млн. долара, за да създаде изцяло електрическо летящо такси. Макар и все още в процес на разработка, петместният мини-самолет на Lilium може да бъде готов да полети още през 2019 г., а според изявление на компанията – таксито ще взима разстоянието от Лондон до Париж само за час.

Всъщност важно е да се отбележи, че прототип на Lilium Jet вече е направил първия си полет.

Вижте как изглежда Lilium Jet >> >> >>
Освен за разработка на петместния самолет Lilium Jet, 90-те млн. долара ще бъдат използвани и за увеличаване на екипа на фирмата с най-малко 70 души.

Lilium Jet ще може да лети във въздуха около един час с едно зареждане и да пътува със скорост над 290 километра в час. С това темпо самолетът може да прелети от Лондон до Париж за един час, пише GreenTech.bg.

Това е следващият етап от нашата бърза еволюция от идеята до производството на самолета, който ще революционизира начина, по който пътуваме в и около градовете по света”, коментира изпълнителният директор и съосновател на Lilium Даниел Вийглен.

Интегрираните в летящото такси технологии ще позволят на пътниците да си поръчват мини-самолета до най-близката площадка за кацане. Първоначално, иновативното возило няма да е напълно безпилотно, най-вече заради притесненията на пътниците – то ще си има пилот на борда. В бъдеще обаче е възможно подобна услуга да се предлага от изцяло автономни летящи таксита.  Сподели

ЛАЙФ Как да изглеждаме перфектно по бански на снимки
Искаш да се снимаш по бански или бельо, но се чувстваш дискомфортно? Ето няколко съвета, които гарантират, че ще изглеждаш перфектно на снимките.
И Хайди Клум (44) се появи гола в Инстаграм Модели за силни и романтични жени от ”Фенди”