1

Холографският дисплей на Red

Red разкри подробности за холографския дисплей на иновативния си смартфон Hydrogen One.
Два месеца след като ни изненада с новината, че възнамерява да пусне смартфон, компанията Red е готова да сподели повече подробности за една от най-интересните характеристики на телефона – неговия холографски дисплей.

Устройството се казва Hydrogen One и ще се продава на цена от 1195 долара, а освен това ще има модулна конструкция, която ще позволи употребата му с професионалните камери на Red, предава Mobile Bulgaria.

Вижте как изглежда Red Hydrogen One >> >> >>
Разбира се, основното ни внимание е насочено към дисплея на устройството след всички суперлативи, изречени по негов адрес от компанията. Вече е ясно, че той е дело на стартъп компанията Leia, която е създадена през 2014 година чрез отделяне от изследователските отдели на HP.

Leia се описва като “водещ доставчик на решения за lightfield холографски дисплеи за мобилна употреба”, а от съобщението става ясно, че Red е направила стратегическа инвестиция в разработката и ще бъде ексклузивен партньор при комерсиализирането й.

Как точно работи тя? Трудно е да се определи, няма как да се види и изпита от първа ръка, но според описанието “Leia използва скорошни открития в нанофотонния дизайн и производство, за да осигури завършено решение за lightfield холографски дисплей за мобилни устройства чрез собствен хардуер и софтуер. Компанията прави LCD дисплеи, които могат да синтезират lightfield холографско съдържание и в същото време запазват нормалната работа на панела”.

ВИДЕО >> >> >>Като цяло дисплеят може да покаже 3D обекти, които се променят според ъгъла на видимост, а потребителите ще могат да взаимодействат с обектите чрез жестове над дисплея като следствие от партньорство със Synaptics.

Технологията разчита на специална подсветка, ползваща допълнителен слой от наноматериали, който е поставен под панела и служи за дифракция на светлината за създаването на холографски ефект над него. Според Leia тази добавка не се отразява на качеството на дисплея и не увеличава консумацията на енергия и може да се добави към всякакви устройства – дори автомобили и телевизори.

Как работи всичко на практика ще разберем през първата половина на 2018 година, когато трябва да започнат доставките на Hydrogen One.  Сподели

ЛАЙФ Напусна ни актрисата Мариана Аламанчева
Тъжната вест бе съобщена на страницата на Сатиричен театър "Алеко Константинов" във Фейсбук.
Лиз Хърли (52) показа, че целите бански са секси Михаела Филева с нов мъж до себе си?