1
Проблеми с батериите, разлепващи се смартфони, избухване са само част от скандалите около новия iPhone.
Потребителите са изключително недоволни от батериите на новия iPhone 8. На първо място, те са с по-малък капацитет от тези на iPhone 7 (с над 1000 mAh по-малко), но по неприятното е друго. Батериите масово започнаха да се надуват и да разлепят смартфоните, като в един случай имаше и експлозия.

Аррlе oфициaлнo пoтвъpди пpoблeмa c бaтepиитe в іРhоnе 8 и іРhоnе 8 Рluѕ, ĸoитo се надуват и нaтиcĸaт eĸpaнa и дpyгитe ĸoмпoнeнти в ĸopпyca нa ycтpoйcтвoтo.

Вижте как изглежда iPhone 8 >> >> >>


Този тип проблеми засягат най-вече азиатския пазар, което накара някои потребители от Тайван и Япония да обвинят Apple в расизъм.

За проблема обаче виновните са други - компанията ATL (Amperex Technology Limited) е доставила батериите на новия iPhone, като тя стана печално известна преди година със самозапалващите се батерии на Samsung Galaxy Note 7, които също бяха нейно дело.

Но скандалите не свършват до тук.

Учени от Харвардския университет успяха да докажат, че Apple забавя поддръжката на своите телефони при излизането на новия. Спекулира се, че по този начин притежателите на предходното поколение iPhone ще усетят забавената и неоптимизирана работа на своя смартфон и ще го заменят с най-новия iPhone.

Освен това Apple е обвинена в алчност. Първата причина за това са безумно високите цени за ремонтите, като смяна на задния стъклен панел идва на цената на iPhone SE. Втората причина е свързана с рекламираното бързо зареждане, което обаче не може да се ползва от всички.

Ако искате да използвате технологията, трябва да закупите допълнително адаптер и скъп преходник от Lightning към USB-C порт. Apple са единствената компания, която е решила да "изтръска" потребителите си още, за да могат те да зареждат по-бързо смартфоните си. При Android ситуацията е много по-благоприятна.

Някои потребители се оплакват, че при разговор телефонът им започва да издава странен шум, който всъщност пречи на разговора. Експерти посочват, че това е софтуерен проблем, който може да бъде отстранен от Apple.

Заради всички тези проблеми, потребителите се шегуват, че ако някой иска да си купи скъп и проблемен китайски смартфон, то правилният избор е Apple.

От друга страна обаче, трябва да се има предвид, че iPhone 8 прави наистина забележителни снимки и много скоро ние ще ви покажем какво е сравнението между него и флагмана на Samsung.


Вижте характеристиките на новите смартфони на Apple >> >> >>

 Сподели

ЛАЙФ Стив Джобс вярвал, че тя ще поеме Apple
Най-малката дъщеря на основателя на компанията Apple - Стив Джобс, Ив често демонстрира завидния си начин на живот в Инстаграм.
5 урока по стил от Синди Крауфорд Цветовете ни лекуват, ако познаваме тяхната сила