1
Facebook наема още служители за борба с проблемни реклами.
След като наскоро Facebook реши да предаде на американския конгрес данните си за всички свързани с Русия реклами от социалната мрежа, компанията обяви и какви мерки ще предприеме за предотвратяване на подобни подозрителни кампании в бъдеще.

На първо място Facebook ще направи рекламите си по-прозрачни чрез инструменти, които дават достъп на потребителите до информация за всички реклами, които е пуснала дадена страница, а не само насочените към тях. Заедно с това Facebook ще положи повече усилия по отношение на прегледа и одобряването на рекламите и затягане на изискванията към рекламодателите.

Социалната мрежа ще наеме още 1000 души в световен мащаб в рамките на следващата година, които ще се присъединят към екипа за преглеждане на реклами. Освен това ще се инвестира повече в областта на машинното обучение, което да помогне за автоматично маркиране на рекламите, които не отговарят на правилата.

Особено силно ще бъдат затегнати правилата по отношение на рекламодателите, които рекламират по време на федерални избори в САЩ. Интересно е и намерението на Facebook да предотврати публикуването на реклами, които прикрито подтикват към насилие. Както сами виждате, някои от понятията са доста разтегливи и е възможно някои рекламодатели да бъдат ощетявани неправомерно, но тепърва ще видим резултатите от новите политики на Facebook.  Сподели

ЛАЙФ Вижте звездите с най-пищен бюст
Големите бюстове винаги са привличали публиката. Някои известни дами се радват на пищни естествени гърди, които ги правят по-атрактивни на сцената.
64-годишна професорка стана модна икона ”Мис Плеймейт” в обятията на Слави Трифонов