1
Леките, почти незабележими промени в компютъра ви могат да ви подскажат, че нещо не е както трябва. Вижте кои са признаците на хакерската атака.
Ако вашата система е подложена на хакерска атака, то тя ще покаже един или повече от следните симптоми:

1. Уеб камера
Уеб камерата може да е един от най-ясните знаци, че компютърът ви е хакнат. Уеб камерата не трябва да свети, освен ако не я използвате. Ако не я използвате в момента и тя свети или по някакъв друг начин ви индикира, че работи, то това е ясен знак, че някой е хакнал компютъра ви, пише NOVA.

2. Прекалено много покани за приятелство
Много хора мислят, че колкото повече приятели имат, толкова е по-добре за тях. Ако във фейсбук изведнъж получите много покани за приятелство, това може да се превърне в проблем. Това е знак, че някой е хакнал акаунта ви. Трябва веднага да смените паролата си.

3. Хакване на браузера
Случвало ли ви се е да търсите нещо в Google, но компютърът да ви препраща на друга страница или сайт, на които изобщо не сте искали да отидете. Това е ясен знак, че компютърът ви е хакнат. Необходимо е да си инсталирате антивирусна програма.

4. Фалшива антивирусна програма
Трябва да бъдете много внимателни, когато си избирате антивирусна програма. Тя трябва да е лицензирана, защото има доста фалшиви антивирусни програми. Фалшивата антивирусна програма вместо да провери компютъра ви за вируси, всъщност ще ги инсталира.

5. Файлове
Ако имате много файлове на компютъра си и те изчезнат изведнъж или към тях се добавят много нови, то това е ясен знак, че компютърът ви е хакнат.  Сподели

ЛАЙФ Стив Джобс вярвал, че тя ще поеме Apple
Най-малката дъщеря на основателя на компанията Apple - Стив Джобс, Ив често демонстрира завидния си начин на живот в Инстаграм.
5 урока по стил от Синди Крауфорд Цветовете ни лекуват, ако познаваме тяхната сила