1
НАСА подготвя полет до най-скъпия астероид в историята.
Американското космическо ведомство подготвя полет до астероида Психея към 2022 година, който е изграден от ценни метали, пише сп. Нюзуик.

По думите на един от ръководителите на проекта, Пол Чодас, това ще бъде една от най-вълнуващите мисии през последните години. Специалистите оценяват сумарната стойност на полезните изкопаеми на астероида на 10 квадрилиона долара.

Небесното тяло е с дължина 250 километра и се състои от желязо, никел и злато. Астероидът Психея е бил открит още в средата на XIX век и предизвиква и до ден днешен голям научен интерес.

Специалистите се интересуват от неговата структура, от траекторията на неговото движение и от химическия му състав. Откривател на Психея е италианският астроном от Неапол Анибале де Гаспарис. Огромният, почти изцяло съставен от метали астероид кръжи около Слънцето по изтеглена елиптична орбита между орбитите на Марс и Юпитер.  Сподели

ЛАЙФ Президентът уважи 75-ия рожден ден на Стефан Данаилов
Множество звезди и личности от политиката уважиха празничната програма в Народния театър "Иван Вазов", посветена на Стефан Данаилов.
Двойничка на Бионсе: Феновете й ме преследват Даян Крюгер пропуши заради филмова роля