1
Преди година астрономите откриха странни скупчвания около звездата Таби. Има ли извънземни около звездата?
Бе забелязано, че в определени интервали светлината от Таби намалява значително - явно нещо я е блокирало. Първоначалните хипотези за това бяха бързо опровергани, което остави мястото за спекулациите, че затъмненията на светлината са получават от извънземни мегаструктури.

Американски учени обаче установиха, че прах, а не извънземна мегаструктура причинява варирането на светлината около звездата Таби, която е на 1000 светлинни години от нас, съобщи АФП, цитирана от БТА.

Официалното име на звездата е KIC 8462852.

През октомври 2015 г. американският астроном Джейсън Райт направи сензация с твърдението, че вариациите в светлината от нея могат да бъдат обяснени с наличието на сфера на Дайсън - мегаструктура, създадена от извънземна цивилизация, за да улавя енергията на звездата.

Вижте как може да изглежда сферата на Дайсън >> >> >>Тази хипотеза беше отхвърлена след няколкомесечни наблюдения с участието на повече от 200 астрофизици.

"Новите данни показват различни цветове на светлината, блокирани при различен интензитет. Това означава, че каквото минава между нас и звездата не е непрозрачно, каквото би било, ако имаше планета или извънземна мегаструктура" - каза ръководителят на екипа Табета Боаян от университета на Луизиана.

Звездата KIС 8462852 е с 1000 градуса по-топла от Земята и с около 50 процента по-голяма. Тя беше открита с телескопа "Кеплер" на НАСА.  Сподели

ЛАЙФ Как е изглеждала модната фотография в ГДР
В бившата ГДР модното списание "Sybille. Списание за мода и култура" предлага едно от малкото пространства за неограничена креативност.
Топ 8 сватбени тенденции на 2018 г. Здравословната храна помага при психичен проблем