http://www.youtube.com/oembed?url=http://www.youtube.com/watch?v=DPMJDXmYwiY&format=json Дир.бг 1

HTC VIVE Announces the VIVE Pro - CES 2018

HTC използва изложението CES, за да разкрие подробности около хардуерното обновяване на очилата за виртуална реалност Vive.
Компанията анонсира нов модел на име Vive Pro VR, който увеличава резолюцията на използваните OLED дисплеи до 2880x1600 пиксела (1400x1600 за око), което е със 78% повече спрямо 2160x1200 пиксела (1080x1200 за око) в първото поколение на очилата. Това би трябвало да доведе до изобразяването на по-качествен текст и изображения.

Заедно с това Vive Pro предлага вградени слушалки с отделен усилвател за възпроизвеждане на подобрен звук, нова и по-ергономична лента за глава с опция за прецизна настройка на размера и балансиране на теглото, два микрофона със система за потискане на шума и две предни камери, които могат да се ползват от разработчиците.

НTC Vive Pro остават съвместими с базовите станции за позициониране от първата версия, така че можете да купите само новите очила и ги ползвате с тях. Другият нов продукт е аксесоар, който може да свърже безжично Vive и Vive Pro с компютъра. Vive Wireless Adaptor ползва технологията WiGig, която работи при 60Ghz и осигурява ниска латентост и повишена производителност, а продажбите му ще започнат през третото тримесечие.

Продажбите ще започнат през това тримесечие, но засега не знаем на каква цена.

 Сподели

ЛАЙФ Наталия Гуркова и Джордже влюбени в Тайланд
Наталия Гуркова и съпругът ѝ Джордже Михалевич събират слънчеви лъчи на остров Пукет.
Рене Зелуегър стана неузнаваема Кралиците Максима и Рания се облякоха в тон