1
В края на декември Apple обяви, че ще замени на по-ниска цена батериите в iPhone 6 и по-новите модели дори и те да не са износени.
Решението беше взето, за да се успокои потребителското недоволство, след като се разбра, че Apple умишлено забавя работата на процесора на устройствата с износени батерии, като начин да се избегнат произволните изключвания, предава Mobile Bulgaria.

Компанията заяви, че не прави това, за да принуди клиентите си да купят нови телефони, но мнозина не приеха обяснението.

По-евтината подмяна започна в края на миналата година и се извършва в обектите на Apple и на оторизираните й партньори. В Щатите цената беше намалена от 79 на 29 долара, а в Европа (Германия) е редуцирана от 89 на 29 евро.

Очаквахме цената да е подобна и в България, но положението е малко по-различно. Справка с новия ценоразпис в сайта на Creative Center показва, че цената на подмяната на батерията на iPhone 6 и следващите модели е 65 лева, което е почти колкото цената в Европа. За услугата обаче се начислява такса труд от 24 лв., така че в крайна сметка ще трябва да платите поне 89 лева.  Сподели

ЛАЙФ Наталия Гуркова и Джордже влюбени в Тайланд
Наталия Гуркова и съпругът ѝ Джордже Михалевич събират слънчеви лъчи на остров Пукет.
Рене Зелуегър стана неузнаваема Кралиците Максима и Рания се облякоха в тон