1
Ръководителят на американската компания SpaceX" Илон Мъск заяви, че първият старт на тежката ракета Falcon Heavy ще се състои на 6 февруари.
"Планираме да изстреляме ракетата от стартовата площадка 39А от която тръгна програмата "Аполо" в космическия център "Джон Кенеди", сподели Мъск в Twitter, съобщават ТАСС и БТА.

За това че първият старт на Falcon Heavy може да бъде осъществен на 6 февруари писа и Крис Гебхард, журналист от интернет портала на НАСА.

Вижте как изглежда Falcon Heavy >> >> >>В сряда от SpaceX съобщиха за успешно проведените наземни тестове на двигателите на ракетата, които са 27 на брой.

Изпитанията се състояха на площадка на космическия център "Джон Кенеди" в американския щат Флорида. В продължение на 10 секунди бяха задействани всички двигатели, разположени най-долната степен на тежката ракета-носител. Тя е предназначена за доставяне на товари в космоса с маса над 54 тона.

Ракетата е със стартова тяга на 2 200 тона и ще бъде най-мощната ракета в света.

Първата мисия на Falcon Heavy ще е тестова, като задачата на ракетата ще е да изведе в орбита около Марс старата кола на Илон Мъск - първия роудстър на Tesla.
 Сподели

ЛАЙФ Стив Джобс вярвал, че тя ще поеме Apple
Най-малката дъщеря на основателя на компанията Apple - Стив Джобс, Ив често демонстрира завидния си начин на живот в Инстаграм.
5 урока по стил от Синди Крауфорд Цветовете ни лекуват, ако познаваме тяхната сила