1
Пуснатата от социалната мрежа нова програма с изкуствен интелект (AI) е помогнала на правоприлагащите органи в САЩ да предотвратят самоубийство.
55-годишна аржентинка постнала на страницата си във Facebook снимка на силнодействащи лекарства и написала думите „Сбогом, приятели“, предава Kaldata.

Стартираната през ноември миналата година специална програма за откриване на потенциални самоубийци, базирана на AI, веднага открила тревожната публикация и уведомила за нея администраторите на Facebook в САЩ, които веднага се свързали с аржентинските спасителни служби.

Идентифицирането на домашния адрес на жената, живееща в Сантяго-дел-Естеро, не представлявало трудност за властите. При пристигането си, спасителите намерили жената в безсъзнание. Тя била отведена в болница, където лекарите успели да я върнат към живота. В момента тя е здрава и нищо не я заплашва.

Тестовете на базираната на изкуствен интелект програма за откриване на потенциални самоубийци на Facebook започна през март миналата година. С помощта на специални алгоритми, ИИ търси в социалната мрежа публикации и коментари от самоубийствен характер.

Технически подробности не са били оповестени, но е известно, че се използва търсене по ключови фрази. Стартирането на програмата се проведе през ноември и за първия месец от нейната работа, администраторите са успели да предотвратят повече от сто потенциални самоубийства.  Сподели

ЛАЙФ Как да изглеждаме перфектно по бански на снимки
Искаш да се снимаш по бански или бельо, но се чувстваш дискомфортно? Ето няколко съвета, които гарантират, че ще изглеждаш перфектно на снимките.
И Хайди Клум (44) се появи гола в Инстаграм Модели за силни и романтични жени от ”Фенди”