http://www.youtube.com/oembed?url=http://www.youtube.com/watch?v=bnfwClgheF0&format=json Дир.бг 1

Exclusive: Intel's new smart glasses hands-on

Intel напредва с проекта си за умни очила и вече разполага с работещ прототип.
На пръв поглед Vaunt приличат на най-обикновени очила, става ясно от видео, разпространено от технологичния сайт The Verge.

Vaunt нямат микрофон и камера, както своите предшественици – очилата Google Glass. Нямат дори и дисплей, а само Bluetooth, компас, акселерометър и батерия. На видеото се вижда как Vaunt приема данни от смартфон и проектира изображенията със специален лазер върху ретината на окото.

Intel уверява, че лазерът не влияе негативно на зрението. Изображенията във Vaunt са монохромни и се показват в долния ъгъл на очилата. Потребителят ги вижда, само когато гледа в този ъгъл.

Работата по проекта все още е в начален етап. В бъдеще лабораторията на Intel планира експерименти с други типове рамки, както и добавяне на ново оборудване към умните очила.

Vaunt не е комерсиален продукт за Intel. След приключване на разработката, компанията ще предостави своето творение на OEM производители, които могат да предложат търговски продукт на пазара.

 Сподели

ЛАЙФ Мегз: Малките импланти подхождат на тялото ми
Съвсем наското Миглена Каканашева претърпя операция за увеличаване на бюста. Тя разказа за преживяването в предаването "На кафе".
Яна и Башар посрещнаха 500 гости Василена: С Антон Хекимян вече не сме заедно