1
Китайската компания EHang проведе тестове на новия си дрон-такси, способен да измине 15 километра при скорост 130 километра в час, съобщава сайтът Verge, цитиран от БТА.

Били са направени изпитания с едноместен и с двуместен модел. Петнадесет километра апаратът може да измине само с едно зареждане на акумулатора. При направените тестови полети се доказала безопасността на подобен вид транспорт.

Вижте снимки >> >> >>


За пръв път безпилотното летящо такси беше представено на изложение през 2016 година. Технологически летящият апарат представлява квадрокоптер с осем електромотора. На всяка стойка има монтирани по две витла, движещи се в различни посоки.

Предполага се, че пасажерът самостоятелно ще ползва подобно такси, като ще избира дестинацията, ще плаща и ще лети. В случай на необходимост може да се пристъпи и към ръчен режим на управление.

Крайната цел на конструкторите е да постигнат времетраене на полета от 23 минути и постигане на дистанция по права линия от 16 километра, която е достатъчна за таксиметрова услуга във всеки мегаполис.  Сподели

ЛАЙФ Стив Джобс вярвал, че тя ще поеме Apple
Най-малката дъщеря на основателя на компанията Apple - Стив Джобс, Ив често демонстрира завидния си начин на живот в Инстаграм.
5 урока по стил от Синди Крауфорд Цветовете ни лекуват, ако познаваме тяхната сила