1
НАСА включи в каталога на спътниците автомобила Tesla Roadster, който беше изстрелян в космоса с ракетата Falcon Haevy.
На това обърна внимание ученият от Харвард-Смитсъновия център по астрофизика Джонатан Макдауъл. Той публикува скрийншот на списъка, в който автомобилът е вписан под последния 43 205-и номер, съобщава в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

"Да, ние добавихме Tesla Roadster в каталога на спътниците", потвърдиха от американското космическо ведомство.

Служители на НАСА уточниха, че докато автомобилът се намира на земна орбита, те ще могат да го наблюдават с помощта на радари и телескопи, както и другите обекти в космоса. Компанията SpaceX изстреля на орбита личния автомобил Tesla Roadster на Илон Мъск като полезен товар на ракетата Falcon Haevy на 6 февруари от Флорида.

Зад волана беше поставен манекенът Старман със скафандър, а по време на изстрелването звучеше песента "Space Oddity" на Дейвид Боуи.

Според учени от университета в Индиана, САЩ, червената спортна кола и нейният водач ще се разпаднат на частици до една година вследствие на радиацията и космическите отломки.  Сподели

ЛАЙФ Най-големите провали на семейни снимки
Семейните снимки често се превръщат в досадно задължение, когато трябва да се подредим по ръст или да позираме в еднакви дрехи...
Красавиците на СССР през 1989 година 13 правила, които всяка дама трябва да спазва