1
Проучване на Huawei и IPSOS сред потребителите в 12 европейски държави разкрива, че мнозинството от българите са неразделни от своя смартфон.
73% от българите признават, че телефонът им е с тях повече от 13 часа на ден. 26% от хората използват устройството активно между 3-4 часа на ден.

Оказва се, че 35% от българите използват своите телефони в тоалетната, 18% – в банята, 67% в кухнята и 51% в детската стая (България е на 1-во място по този показател сред всички 12 страни), предава technews.bg.

Хората са толкова зависими от смарт устройствата, че ги проверяват по няколко пъти на час. Без съмнение телефонът е първото нещо, което много хора проверяват всеки ден, също така за много е и последното нещо преди сън.

Не е изненадващо, че 98% от българите винаги взимат телефона със себе си, когато напускат домовете си. Неочаквано (или не), 48% от отговорилите сънародници признават, че се връщат обратно, ако са забравили телефона вкъщи, въпреки риска да закъснеят за работа.

63% от сънародниците ни да държат телефоните до себе си в спалнята, а 7% от тях признават, че дори заспиват с тях в леглото (под възглавницата например).

Около 43% от българите проверяват смартфоните си поне няколко пъти в рамките на 1 час. Извършваните действия са най-вече свързани с търсене на информация, забавление, сърфиране в социални мрежи, четене на новини, навигация и връзка с банкови институции.

Типичният български потребител се нуждае от смартфон, за да изпраща съобщения (72%), да прави снимки (89%) и, разбира се, за социални мрежи (85%).  Сподели

ЛАЙФ Най-великите филмови персонажи на всички времена
Има хиляди герои от киното, които трудно можем да забравим. Заради перфектно изградените образи, странните им навици, нечовешките им подвизи.
Какво се крие зад обложките на известни албуми Работи ли диетата ”Зоната” и как