1
Анализаторската компания Counterpoint разкрива, че през 2017 г. възродената Nokia е успяла да стане една от най-търсените марки в света.
През последното тримесечие на 2017 г. са продадени повече смартфони с бранда Nokia, отколкото HTC, Sony, Google, Lenovo и OnePlus, съпоставени поотделно, сочат данни на анализаторската компания Counterpoint, цитирани от technews.bg.

HMD Global, която преди една година взе правата за разработка и продажби на телефони с бранда Nokia, е доставила на пазара в периода октомври-декември 4,4 млн. смартфона, което й отрежда 11-то място сред производителите с дял от 1%.

Обемът на продажбите на HTC, Sony, Google, Alcatel, Lenovo, OnePlus, Gionee, Meizu, Coolpad и Asus не се посочват от Counterpoint, но анализаторите твърдят, че тези играчи на пазара отстъпват на HMD Global през четвъртото тримесечие.

В някои държави постиженията Nokia са впечатляващи. Твърди се, например, че във Великобритания брандът заема трето място, а в Русия – пето по брой продадени устройства.

В рамките на четвъртото тримесечие на 2017 г. HMD Global е пуснала на пазара общо 25,1 млн. обикновени телефони и смартфони, което превишава с 54% резултата на компанията за предходното тримесечие.  Сподели

ЛАЙФ Как да изглеждаме перфектно по бански на снимки
Искаш да се снимаш по бански или бельо, но се чувстваш дискомфортно? Ето няколко съвета, които гарантират, че ще изглеждаш перфектно на снимките.
И Хайди Клум (44) се появи гола в Инстаграм Модели за силни и романтични жени от ”Фенди”