1
Nokia 7 Plus направи своя дебют, като моделът има потенциала да се превърне в един от най-изгодните смартфони на пазара.
Устройството е с алуминиев корпус, който от своя страна е с керамично покритие, което осигурява премиум усещане. Дисплеят е с диагонал от 6 инча и съотношение 18:9 с резолюция от 1080x2160 пиксела.

Смартфонът използва 8-ядрен процесор Snapdragon 660, който в комбинация с батерията с капацитет 3800 mAh би трябвало да осигури 2 пълни дена автономна работа. Устройството разполага с 4 GB RAM и 64 GB памет за приложения, която е разширяема с помощта на microSD карта, предава Mobile Bulgaria.

Основната атракция естествено е двойната основна камера с оптика на Zeiss. Основният й сензор е с резолюция 12 мегапиксела, а вторият, който предлага 13 мегапиксела, й осигурява възможност за двукратно оптично приближение.

Предната камера също използва лещи на Zeiss и е с резолюция 16 мегапиксела.

Подобно на останалите представени днес устройства с марката Nokia и 7 Plus е с Android One и ще има навременни актуализации за сигурността и на цялата операционна система през следващите две години.

Телефонът ще е наличен на пазара в черно и бяло през април и ще струва около 800 лева, което е двойно по-малко от сходния Samsung Galaxy S9, който дори има по-слаби характеристики в някои отношения.  Сподели

ЛАЙФ Как е изглеждала модната фотография в ГДР
В бившата ГДР модното списание "Sybille. Списание за мода и култура" предлага едно от малкото пространства за неограничена креативност.
Топ 8 сватбени тенденции на 2018 г. Здравословната храна помага при психичен проблем