1
Sony официално представи новия си флагман Xperia ZX2 на пресконференция в рамките на мобилния конгрес в Барселона.
Напълно според предварителните информации смартфонът предлага променен дизайн със заоблен заден панел и значително редуцирани рамки. Дисплеят пък е с диагонал 5,7-инчов, съотношение 18:9 и резолюция FHD+.

В Xperia ZX2 е използван процесор Snapdragon 845, а от Sony обявиха, че устройството е оборудвано с допълнителни антени, което пък ще позволи на модема да достигне скорости на сваляне над 1 гигабит, предава Mobile Bulgaria.

Потребителите ще получат и 4 GB оперативна памет и 64 GB памет за приложения. Напълно се потвърдиха слуховете за наличието на S Force стерео високоговорители и наличието на вибрации, които ще са в синхрон със слушаната музика. Системата Dynamic Vibration също така е активна и при гледането на видео и забавленията с игри. При камерата изненади няма. Тя отново е с Motion Eye технология и може да записва видео на забавен каданс, но вече с full HD реолюция.

Голямата новост тук е опцията за запис на 4K HDR видео, която за момента е ексклузивна за ZX2. Батерията пък е с капацитет 3180 mAh и поддържа безжично зареждане. Естествено устройството има и IP65/IP68 сертификация за водо- и прахоустойчивост.

Операционната система естествено е Android 8.0 Oreo. Смартфонът няма жак за слушалки, но в комплекта ще бъде включен адаптер, който ще позволи едновременно зареждане и ползване на слушалки. Устройството ще се появи на пазара в бяло, черно, синьо и розово през следващия месец. В България го очакваме в черно и синьо от 6 април на цена около 1600 лева.  Сподели

ЛАЙФ Как е изглеждала модната фотография в ГДР
В бившата ГДР модното списание "Sybille. Списание за мода и култура" предлага едно от малкото пространства за неограничена креативност.
Топ 8 сватбени тенденции на 2018 г. Здравословната храна помага при психичен проблем